982

Trei poliţişti din Şoldăneşti au băgat în sperieţi o familie din Pohoarna

 

 
 Au percheziţionat o gospodărie fără motive întemeiate și fără un act oficial care să le permită acest lucru. Este vorba de trei poliţişti care au dat buzna într-o curte din satul Pohoarna şi au întors cu susul în jos bunurile familiei. Edilul localității spune că nu este pentru prima dată când cei trei își permit astfel de ieșiri, relatează postul ImpulsTV.
 
Gospodina casei, Lilia Caţ spune că oamenii legii i-ar fi bănuit că au sustras nişte bălci de la o casă demolată din localitate. Femeia afirmă că sunt o familie de muncitori oneşti, care nu se ocupă cu asemenea lucruri.
 
Chiar dacă le-a cerut să i se prezinte o autorizație de percheziție, poliţiştii, care de altfel nici nu se legitimaseră, au dat năvală în ogradă. După ce au cotrobăit toată gospodăria și așa și nu au găsit ce căutau, străjerii ordinii publice au plecat, fără ca măcar să-și ceară scuze.
 
Lilia Caţ spune că soţul ei suferă de o boală cardiacă, iar din cauza stresului a trebuit să cheme medicii pentru a-l calma. Ulterior s-a adresat primarului localității, care i-a spus că nu știe nimic despre presupusul furt și nici despre o eventuală percheziţie prin curţile din sat.
 
Solicitat de jurnaliștii de la ImpulsTV, comisarul din Şoldăneşti, Anatol Lisnic, care în ziua cu pricina a fost contactat atât de primar cât şi de pătimaşă, a spus că o anchetă va fi pornită numai după ce va fi înaintat un demers în scris.
 
La rândul său, procurorul raionului, Vladimir Erhan a ţinut să precizeze că istoria de la Pohoarna este una alarmantă.
 
Referindu-se la acest caz, primarul satului Pohoarna afirmă că este vorba de poliţiştii care-şi fac serviciul în satul Rogojeni şi Cotiujenii-Mari. Edilul a declarat că nu este pentru prima dată când acești polițiști dau năvală în satul Pohoarna şi îşi demonstrează „puterea”.
 
stirilocale.md

0