866

Un copil de 4 luni a murit după ce a fost vaccinat contra poliomelitei

 
Tragedie într-o familie din satul Recea, raionul Străşeni. Unicul lor copil de doar 4 luni a decedat, după ce i s-a administrat un vaccin contra poliomelitei. Locuitorii sunt îngroziţi şi spun că medicii din sat i-ar fi administrat micuţului necorespunzător preparatul medicamentos.

Rudele familiei şi locuitorii satului Recea au fost cutremuraţi de vestea că unicul copil al soţilor Ciobanu a murit în braţele mamei, la o zi după ce i-a fost administrat vaccin contra poliomelitei.

Părinţii băieţelului au refuzat să vorbească în faţa camerelor de luat vederi. Totuşi, vecinii şi rudele familiei spun că soţii îi acuză pe medicii din sat de neglijenţă. Vestea că bebeluşul a decedat a băgat spaimă în toţi locuitorii, dar în special în cei care au copii mici. Aceştia spun că vor refuza să-şi mai vaccineze micuţii.

De cealaltă parte, asistentele medicale din satul Recea spun că înainte de a-i administra vaccinul i s-au făcut toate analizele. Copilul era perfect sănătos şi nu înţeleg din ce cauză a murit. Totuşi, infirmierele presupun că micuţul a decedat, pentru că avea imunitatea slăbită.

Copilul va fi înmormântat maine, iar rezultatele expertizei medico-legale vor fi făcute publice în zilele următoare. 
 
jurnal.md
0