909

Un poliţist de la aeroport este învinuit în trei dosare penale

 

A estorcat bani de la pasagerii aeroportului din Chişinău şi i-a ameninţat chiar că nu vor putea pleca peste hotare dacă nu-i vor plăti!


Un poliţist de la aeroport a reuşit performanţa de a fi învinuit în trei cazuri de corupţie.
Potrivit CCCEC, în primul dosar, acesta este suspectat că ar fi estorcat 100 dolari SUA de la o pasageră, pentru a nu-i crea impedimente la trecerea frontierei. Poliţistul i-ar mai fi sugerat că, pe viitor, la traversarea frontierei prin punctul de trecere „Aeroport”, fata va trebui să-i transmită câte 300 dolari SUA atât la ieşirea cât şi la intrarea în ţară, pentru a "evita problemele".


În al doilea dosar se menţionează că poliţistul ar fi contactat o tânără, recent revenită de peste hotare şi i-a spus acesteia că ştie unde a fost şi cu ce s-a ocupat tânăra, sugerându-i că dispune de listele femeilor care se prostituează. Poliţistul a ameninţat fata că-i deschide un dosar penal şi că aceasta nu va putea pleca peste hotare timp de 5 ani. Tânăra i-ar fi propus 100 dolari SUA, iar inspectorul i-ar fi promis că o va ajuta să treacă frontiera ori de câte ori va avea nevoie. Ulterior tânăra a mai oferit inspectorului 250 de dolari SUA. În al treilea dosar, poliţistul estorcat 500 de euro, pentru acelaşi gen de „servicii”.


Inspectorul riscă să stea la închisoare de la 5 la 10 ani şi să plătească amendă în mărime de la 20 de mii la 60 de mii de lei şi să fie privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la doi la cinci ani. 


timpul.md

0