922

Un bărbat de 52 de ani a ars de viu în propria casă


Pe parcursul a 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova, s-au înregistrat 9 incendii, în unul dintre care şi-a pierdut viaţa un bărbat de 52 de ani. Incendiul s-a produs în casa acestuia, din satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia. Pompierii au depistat corpul neînsufleţit al bărbatului, o cauză prealabilă a izbucnirii incendiului fiind imprudenţa în timpul fumatului.
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează cu stricteţe populaţia să respecte regulile antiincendiare, pentru a evita incendiile cu urmări fatale.
 
De la începutul anului, pe teritoriul republicii, s-au produs 372 incendii, în care au decedat 44 persoane, dintre care 3 copii. În aceeaşi perioadă, în cadrul celor 18 puncte de reabilitare din ţară, instalate de către Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, pentru persoanele expuse mult timp temperaturilor scăzute de afară, au fost deservite circa 2000 persoane.
 
La lucrările de prevenire şi lichidare a consecinţelor situaţiilor excepţionale în întreaga republică, au fost antrenate forţele Serviciului, în componenţa a 30 de autospeciale şi 120 persoane.
 
Către dimineaţa zilei de astăzi localitatea Hîrtop din raionul Leova a fost reconectată la energie electrică iar drumurile locale din acest sat au fost deblocate. În raioanele Cantemir şi Cimişlia, la acest moment sunt întreprinse toate măsurile pentru ca drumurile locale să fie practicabile.
 
dse.md

0