Plahotniuc și-a pierdut afacerile din R. Moldova?
Controversatul businessman, Vlad Plahotniuc, a avut mult de pierdut din faptul că s-a implicat și a investit în politică, crede omul de afaceri Ion Sturza.
Acesta consideră că a venit momentul, și Plahotniuc înțelege acest lucru, să se retragă din politică și să se ocupe de business.
”Domnul Plahotniuc ar trebui să facă trei paşi înapoi, ceea ce ar însemna revenirea la afaceri, afaceri, care în mare măsură astăzi după câte înţeleg eu deja nu le mai are în Republica Moldova. În afaceri contează acea coloană în balanţa contabilă, care se numesc pierderi şi venituri. Şi atunci când tu contabilizezi zeci de milioane, şi nu de lei, de cheltuieli cu politica şi nu ai nimic, sau foarte puţin la compartimentul venituri, chiar îţi dai la un moment dat întrebarea, că eşti totuşi om raţional, chiar merită aceste cheltuieli fabuloase pentru ce? Care este scopul? Care este finalitatea acestui proces? O funcţie formală în stat – niciodată. Promovarea unei persoane – cam tot niciodată. Acapararea noilor influenţe economice – cam tot niciodată. Deci, eu cred că el este un om foarte raţional”, spune Sturza.
Referindu-se la relațiile dintre Filat și Plahotniuc, fostul premier a declarat că cei doi nu au fost niciodată amici, dar au încheiat uneori câte un armistițiu, ceea ce nu înseamnă că dușmănia lor nu potea izbucni în orice moment.
UNION