916

Au procurat alcool după care au omorît vânzătorul


Un bărbat, în vârstă de 78 de ani, a fost omorât cu cruzime de către doi consăteni. 
 
Crima a avut loc la sfârşitul săptămânii precedente, în satul Sauca, raionul Ocniţa. Cadavrul bărbatului a fost găsit în gospodărie de către fratele său, care a şi sesizat poliția din localitate. 
 
Imediat la fața locului s-a deplasat grupul operativ al Comisariatului de poliție Ocniţa. În urma cercetărilor la faţa locului, specialiştii au stabilit că, bărbatul a decedat în urma unor leziuni corporale grave. 
 
După mai multe cercetări s-a stabilit că principalii suspecţi de asasinat sunt doi tineri, dintre care un minor de 17 şi alt bărbat în vârstă de 28 de ani, originari din aceeași localitate. 
Cei doi suspecţi, fiind în stare de ebrietate, au plectat la domiciliul victimei, de unde au procurat un litru de băutură alcoolică tare. 
 
Din motive necunoscute minorul a început să-l lovească pe bărbat cu pumnii şi picioarele. Ulterior în conflict s-a implicat şi prietenul său, lovindu-l, la fel, cu pumnii şi cu picioarele. După ce au văzut că victima nu dă semne de viaţa, suspecţii au luat o rangă de metal şi au forţat uşa de la şopronul de locuit. Cei doi au dus victima în interior şi au lăsat-o pe pat, într-o baltă de sânge. 
 
Bănuiţii sunt cercetaţi în stare de arest, în baza art. 145. al 2 lit. i Cod Penal al Republicii Moldova „Omor intenţoinat”. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată, aceştia riscă pedeapsă de până la 20 ani de închisoare, sau detenţie pe viaţă.
 
point.md
0