893

Comerţ cu marijuana în capitală


Angajații Direcției Antidrog, din cadrul Direcției Generale Servicii Operative a Departamentului Poliție al MAI au documentat, pe parcursul a 6 luni, activitatea unei persoane, specializată în comercializarea drogurilor.
 
Potrivit informațiilor preliminare, deținute de poliție, suspectul cultiva și comercializa marijuana în proporții deosebit de mari, la preț de 1.000 lei pentru un păhar. 
 
Astfel, recent, în Capitală, în timpul operațiunilor desfășurate, oamenii legii au reținut suspectul. Tânărul, alias „Nicolae”, în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, a fost surprins de oamenii legii în momentul în care încerca să pună în comercializare 1 kg de marijuana, prețul căruia se ridica la cifra de 20.000 lei pe piaţa neagră. 
 
În prezent oamenii legii cercetează toate circumstanțele acestei infracțiuni, inițiind o cauză penală în baza art. 217/1 al. 4 al CP al RM “Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani de privaţiune de liberate.
 
point.md
0