885

Hotărâţi să treacă frontiera cu acte false

 

De la începutul săptămânii curente colaboratorii Serviciului Grăniceri au contracarat trei tentative de trecere ilegală a frontierei de stat în baza actelor false. 

În primul caz, depistarea s-a efectuat la hotarul cu România,inspectorii de frontieră a punctului de trecere „Leuşeni” au reţinut un cetăţean al Republicii Moldova la tentativa intrării în ţară cu procura falsă ce o deţinea asupra unui automobil de marca „Mercedes E200” anul fabricaţiei 2003, cu numere de înmatriculare din Franţa.
 
Un alt caz de fals în documente a fost deconspirat la punctul de trecere „Vulcăneşti”, unde pentru traversarea frontierei a fost prezentat controlului grăniceresc - vamal automobilul de marca „Mazda-6” înregistrat în Rusia.
 
În urma verificării documentelor de către echipa mixtă, au apărut suspiciuni cu privire la autenticitatea paşaportului tehnic. În urma verificărilor cu tehnică specială s-a stabilit că documentul era fals.
 
Cea de-a treia tentativă a avut loc în punctul de trecere Chişinău-Aeroport. Pentru intrarea în ţară s-a prezentat controlului de frontieră cetăţeanul RM, Anatolie P. în vărstă de 25 ani. Acesta, pe lângă actele legale de călătorie deţinea şi un paşaport românesc fals.
 
tv7

0