Politica fiscală pentru 2012 a fost aprobată de Parlament
Deputaţii dezbat Bugetul de stat pentru anul 2012.
Potrivit datelor prezentate de ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţă, Bugetul anului 2012 prevede venituri de 21,3 miliarde lei şi cheltuieli de 22,2miliarde lei.
Din surse externe vor fi primite granturi cu valoarea totală 2,4 miliarde de lei. Fondul Rutier va constitui 997 milioane de lei. Din surse externe vor fi alocate 880 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor.
Pentru participarea R. Moldova la Olimpiada de Vară din 2012 ce va avea loc la Londra vor fi alocate 10 milioane de lei .
Guvernul prevede stabilirea un salariu mediu lunar de 3550 de lei.
12.14 Deputaţii au adoptat în lectura a doua proiectul legii privind politica fiscală de stat pentru anul 2012. Comuniştii nu au partcipat la procesul de vot.
12.06 Fracţiunea PCRM a părăsit sala de şedinţe, în urma dezbaterilor privind majorarea accizelor la ţigări. "Alianţa nu respectă decât interesul contrabandiştilor", au protestat comuniştii.
Deputaţii AIE au lăsat subiectul majorării graduale a accizelor la ţigări pentru una din primele şedinţe a Parlamentului din anul viitor.
PLDM a propus ca accizele la ţigări să nu fie majorate în defavoarea producătorilor autohtoni.
11.30 PLDM a solicitat o pauză pentru a discuta propunerile la legea politicii fiscale din 2012.
11.00 Deputaţii examinează în lectura a doua proiectul de lege privind politica fiscală pentru anul 2012.
Deputaţii AIE au aprobat hotărârea care constată că preşedintele R. Moldova nu a fost ales în primul tur al scrutinului de pe 16 decembrie.
10.39 La fel ca Mihai Godea, comuniştii afirmă că deputaţii AIE au încălcat prevederile constituţionale de vot secret în timpul alegerii preşedintelui de stat. Amintim că mai mulţi participanţi la scrutin şi-au arătat buletinele de vot (foto).
10.30 Mihai Godea, deputat neafiliat: "Prevederile votului secret au fost încălcate în timpul alegerilor preşedintelui R. Moldova".
Tudor Deliu prezintă un raport de hotărâre prin care se constată că şeful statului nu a fost ales, din cauza numărului insuficient de voturi obţinute.
Marian Lupu recunoaşte că ministrul de externe, Iurie Leancă, nu a vorbit demult în faţa deputaţilor.
Comuniştii cer ca ministrul de externe Iurie Leancă să explice de ce şedinţa de totalizare a anului 2011 a fost organizată de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene într-un local de lux din Chişinău. Evenimentul ar fi fost finanţat din bugetul de stat şi de sponsori externi. "Vrem să ştim de când Ministerul de Externe are sponsori privaţi?”, a întrebat comunistul Grigore Petrenco.
Tudor Deliu (PLDM) observă că tentativa de alegere a preşedintelui R. Moldova nu are încă finalitate juridică. Or, Parlamentul nu a adoptat nicio hotărâre despre rezultatele scrutinului.
În aceasta zi se împlinesc 17 ani de la adoptarea legii privind statutul special al Gagauz-Yeri.
Sunt prezenţi 93 de deputaţi.
Deputaţii urmează să examineze astăzi proiectul legii Bugetului de stat pentru anul 2012.
timpul .md