518

Lupu nu exclude că buletinul nevalabil de vineri "este rezultatul pixului special"


 
Vineri, 16 decembrie, candidatura lui Marian Lupu nu a reușit să adune 61 de voturi pentru ca acesta să fie ales președinte al țării.
Pentru liderul democrat au votat 58 de deputați AIE, grupul Dodon a votat împotrivă, iar un buletin de vot a fost declarat nevalabil. Aseară, în cadrul emisiunii Replica de la PrimeTV,Marian Lupu a declarat că scrutinul de vineri a fost un test pentru toți - și pentru AIE și pentru opoziție.
 

"Acest test a venit cu rezultate. Nu le calific. Acest test a meritat. Nu pot trece cu vederea buletinul nevalabil și 2 colegi din AIE care au votat cu o întârziere de aproape o oră - Ion Butmalai și Alexandru Cimbriciuc. Eu gândesc că nu e o întâmplare. Voi convoca o ședință a AIE săptămâna aceasta pentru a clarifica toate aceste aspecte", a mai spus liderul PD.
 

Acesta a menționat în cadrul emisiunii că admite și faptul că, componente ale AIE nu mizează pe un curs normal, dar pe provocarea alegerilor anticipate prin nealegerea președintelui. "Eu nu exclud că, în cazul buletinului nevalabil, este vorba despre utilizarea unui pix special a cărui cerneală dispare. Rezultă că sunt două explicații: Ori cineva stătea pe gânduri să valideze sau nu această rundă, ori se așteptau că 2 deputați PCRM ar putea veni la alegeri, iar aceștia erau gata de acțiune", a spus Marian Lupu făcând aluzie la PLDM. 


În cadrul intervenției sale, președintele Parlamentului a susținut ideea că cineva ar dori să compromită procedura de alegere a șefului statului, astfel ca populația să nu-i mai acorde atâta importanță. "Noi am mai observat această retorică de genul "Lăsați șeful statului... Noi avem probleme mai importante de rezolvat", a mai spus sursa. Marian Lupu a declarat că nu exclude faptul că la a doua tentativă de alegere a șefului statului, cineva din AIE va veni la alegeri și va declara nul acordul AIE, motivând decizia prin faptul că documentul nu a fost respectat. Potrivit lui, această componentă ar putea să refuze să participe la alegerea șefului statului. 


UNIMEDIA amintește că Parlamentul trebuie să numească o nouă dată pentru a încerca să aleagă președintele. Procedura trebuie să se desfășoare nu mai târziu de 15 ianuarie 2012.
 
 
unimedia

0