Молдаванин Джон Оноже преподал урок всем остальным, которые не доросли до звания гражданина Республики Молдова
După ce se arată deranjat de mirosul pe care îl emană un protestatar, viceminstrul de externe Popov se mai lansează şi în deducţii conspiraţioniste vizavi de protestul organizat de John Onoje. Cică, aici ceva pare necurat şi omul ăsta sigur nu e de capul lui. Cineva stă cu siguranţă în spatele lui. Parcă nu se vede că e montat? Mai ales că pute de la el. De la acest om de culoare.
Şi care ar fi fost problema chiar dacă şi ar fi fost îndemnat de cineva să protesteze? E o formă de protest interzisă? Se specifică undeva în legislaţie că e interzis ca cineva să fie “montat” ca să protesteze? Adică, cam ce reacţie ar trebui să avem noi, vulgul? Cam ceva de genul ăsta: “Aaaaa, deci cineva îl plăteşte ca să protesteze??? Poate chiar cineva de peste hotare? Nu cumva miroase aici a uzurpare a puterii în stat? Şi în general ce caută el acolo? E cam suspect. Închideţi-l imediat! La puşcărie ori ospiciu! Nu se vede că e nebun? Oamenii s-au săturat de proteste. Mai bine ar munci. Să ia sapa şi să meargă la prăşit!”.
Nici nu e de mirare că poliţiştii intervin indiscret, cu scopul de a intimida, când un cetăţean sau altul încearcă să-şi exprime revolta în faţa unei instituţii publice, dacă un demnitar de rangul lui Popov are nedumeriri de genul celor exprimate în filmuleţul de mai jos. Să nu-i fi spus nimeni oare că ipostaza de persoană publică, de funcţionar de rang înalt e puţin diferită de a unui cetăţean de rând?
La moment există "18 comentarii" pentru acest Articol:
Şi care ar fi fost problema chiar dacă şi ar fi fost îndemnat de cineva să protesteze? E o formă de protest interzisă? Se specifică undeva în legislaţie că e interzis ca cineva să fie “montat” ca să protesteze? Adică, cam ce reacţie ar trebui să avem noi, vulgul? Cam ceva de genul ăsta: “Aaaaa, deci cineva îl plăteşte ca să protesteze??? Poate chiar cineva de peste hotare? Nu cumva miroase aici a uzurpare a puterii în stat? Şi în general ce caută el acolo? E cam suspect. Închideţi-l imediat! La puşcărie ori ospiciu! Nu se vede că e nebun? Oamenii s-au săturat de proteste. Mai bine ar munci. Să ia sapa şi să meargă la prăşit!”.
Nici nu e de mirare că poliţiştii intervin indiscret, cu scopul de a intimida, când un cetăţean sau altul încearcă să-şi exprime revolta în faţa unei instituţii publice, dacă un demnitar de rangul lui Popov are nedumeriri de genul celor exprimate în filmuleţul de mai jos. Să nu-i fi spus nimeni oare că ipostaza de persoană publică, de funcţionar de rang înalt e puţin diferită de a unui cetăţean de rând?
La moment există "18 comentarii" pentru acest Articol:
- witcher spune:
noiembrie 21, 2011 la 18:32
Cel puţin asta cam aşa arată, băieţi. Parcă-l puneţi intenţionat să protesteze cât mai obraznic şi să fie agresiv, iar HydePark filmează totul. Cazul este complex fiindcă sunt plusuri şi minusuri aici. Pe de o parte ar trebui toţi să ia exemplu de la John, care-şi manifestă deschis şi insistent poziţia faţă de politicile conducerii noastre. Pe de altă parte – de câteva ori deja am văzut cum John ba scuipă, ba ridică mâna, ba agresează verbal oamenii din jurul lui. Şi mie nu-mi plac mulţi din care-i văd, dar îmi ţin mâinele, vorbele vulgare şi saliva acasă.
Nota 10 pentru iniţiativă, nota 1 pentru punere în aplicaţie, iar ce ţine de Popov… deşi e din PD (pare-mi-se) nu l-am văzut niciodată să fie nesimţit, iar în acest caz este şi el om (oare să-l impună poziţia de viceministru să îndure o putoare de rapăn de-ţi curg lacrimi?. fiindcă să nu fi fost putoarea majoră, acest politician avea să tacă – vă asigur!).
- Gheorg Wolfovitz spune:
noiembrie 21, 2011 la 18:40
Păi, avea de ales să-şi caute de drum, nu să-l abordeze. Onoje nu protesta împotriva lui personal, ci împotriva venirii lui Lavrov în RM. Dacă s-a simţit vizat şi a intrat în altercaţie, trebuia să-şi asume consecinţele.
Pe John nu-l pune nimeni să protesteze, are capul lui pe umeri. Mai ales că se prezintă uneori drept membru PL (care e aliat cu PD-ul), iar noi suntem apolitici. Totuşi, la protest a venit ca persoană fizică, ca cetăţean moldovean, nu a anunţat că ar reprezenta pe cineva. Deducţiile paranoice îi aparţin exclusiv delicatului Popov.
E foarte stranie reacţia precedentă. Să ştiţi că poliţia de aici şi-a schimbat foarte puţin năravul şi poliţişti în civil se pregăteau deja să reţină cameramanul. Evident, ziariştii neangajaţi deranjează, iar dacă filmează un protest indezirabil, e ca şi cum l-ar organiza chiar ei în persoană.
- vera spune:
noiembrie 21, 2011 la 22:35
Astazi, pe la orele 11 si ceva John Onoje, punindu-si lucrurile:sumcile goale din care vindu-se ziarele, m-a invitat la protest in fata Ministerului de Externe. L-am intrebat ,cu ce ocazie sa ma duc: “Cu …INDEPENDENTA” .Vine viceministrul de externe – rus,… la Leanca, acolo la Ministerul de Externe!” – i-mi raspunse cu un zimbet pe fata – semn de nemultumire pentru sosirea acestui oaspete rus. I-am spus, ca nu pot participa la acest protest, dar cand o sa mai aiba loc proteste, sa ma informeze si pe mine. “Maine, maine fac protest tot la Ministerul de Externe…”.
Am iesit din incapere si am vazut cum John facea invitatie la vinzatorii de la tejghele sa mearga cu el la protest, explicindu-le de ce se duce; vorbea de rusi,ca au ocupat o parte a Moldovei, le explica despre cele – citite din presa si constientizate de dinsul. M-am dat mai aproape de el:nu putea a nimic de la dinsul. ..Seara am privit postul de TV: PRO.TV si am ramas si eu socata de exprimarea paranoinica a viceministrului de Externe rus, care la injosit pe cetateanul nostru John, care citeste multe ziare si are un mentalitet mai civilizat ca la politicienii – parfumati si lipsiti de politeta, aflindu-se intr-o tara – destramata de politica lor -discriminanta si fara de folos statului nostru basarabean – botezat in Moldova.
Mi-i rusine de acest Popov – cu nasul aromatizat ,in “putoarea ” unui cetatean de culoare innecat , de exprimarea d-lui catre un om de culoare …moldovean!
John nu sufera oamenii, care-i vorbesc in limba rusa, atunci cand trebuie sa vorbeasca, aflindu-se in Moldova,in limba acestui stat. Mai inainte si pe mine ma numea:”Mafia…tu traiesti aici, iesti moldovanca si vorbesti ruseste?” – zicea el. “Tu inseamna ca iesti cu mafia lor! “- mi-o spunea taios si din inima. I-mi era rusine de observatia lui.Femeile, care in fiecare zi i-l vad, spun:”Ni-i rusine si noua, ca traim aici si nu putem vorbi asa ca el, fi asa ca el; nu tinem la tara asta in care ne-am nascut. Vorbim in 2 limbi, parca suntem de pe alta planeta! Cum sa nu zica altii: ca moldovenii nu mai gasesti asa prosti! …Si asa ese!” – ziceau unele, sustinindu-se in pareri.
John nu-i finansat de nimeni, cum nici eu nu-s! Mentalitetul, care-l perfectionam, multumita Presei independente, care relateaza adevarul, ne face sa reactionam in numele intregului popor – neaparat al acestui stat – prostit de toti acei, care tin nasul sus si-si fac interesele sale, fara a simti durerea cuiva pentru acest stat, in care populatia parca e lipsita de grai, speriata de cineva si nu se poate hotari spre salvarea sa,viitorul fericit al copiilor – flaminzi,nenorociti si necarturari.
John e un exemplu pentru noi, toti moldovenii, n-are casa,locuieste la gazda,de multe ori umbla flamind ca fiecare din noi,lucreaza pentru a fiinta, protesteaza pentru a fi liber si independent ,pentru un trai decent si asigurat. Ma mindresc cu el si va intreb: “Dar voi, moldovenilor, ce faceti pentru voi, copii vostri, viitorul lor: mincati ,beti vin si in 2 limbi va exprimati, asteptind sa vina schimbarea? Inzadar va sunt gindurile! Fericirea cautata e mai buna decat toate! Amin.”
Luati exemplu de la John, sa nu ramaneti mai tirziu numai cu invidia!