2266

Lacul Dracului (VIDEO)


 
De Adriana Agapii/ Chișinău / Moldova.ORG/ -- Dacă nu ai fost niciodată ispitit de diavol să faci un anumit lucru, te invit să vizitezi lacul Dracului din judeţul Caraş-Severin, România, pentru aţi încerca puterile tale de a rezista ispitei. Ce poate fi atât de ispititor, te vei întreba. Însăţi apa lacului este extrem de ademenitoare, dar s-o luăm încetişor.
 
Lacul Dracului este un lac carstic din Munții Locvei, în partea de început (în amonte) a Cheilor Nerei, județul Caraș-Severin. Are diametrul de 20 m și o adâncime de 9,3 m. Lacul s-a format prin prăbușirea tavanului peșterii alăturate și este alimentat prin fisurile carstice. Până aici nimic deosebit.
 
Întinzându-se pe o suprafaţă de 700 mp este cel mai mare lac carstic atât din judeţ cât şi din România. Dar ceea ce impresionează cu adevărat este apa lacului. Lacul are o culoare albastru-verzuie, absolut superbă.
 
Oricare loc misterios şi deosebit de pe pământ îşi are legendele sale şi lacul Dracului are miturile lui care istorisesc despre un pastor îşi păştea liniştit caprele când, din senin apare un omuleţ mic care îl provoacă pe pastor să-i frigă un peşte fără să se îndoaie. Păstorul isteţ acceptă provocarea cu o condiţie. Şi dracul la rândul lui trebuia să-i frigă un ţap fără să rânjească.
 
Dracul acceptă şi el această provocare. Pastorul ia peştele, înfige un băţ în el şi îl frige fără să se îndoaie. Acum e rândul Dracului care, înfige băţul în capul de ţap, dar, când îl pune la prăjit, ce să vezi, ţapul îşi arată dinţii. Supărat, că nu l-a putut învinge pe bătrânul pastor, dracul se aruncă în lac.
 
O altă legendă ce circulă prin zonă este faptul că lacul nu are fund şi că el are multe tunele subterane. Mai mult, se zice că mulţi dintre cei care se avântă să facă baie în apele albastre-verzui nu se mai întorc niciodată.
 
Drumul până la lac este destul de anevoios şi necesită ceva eforturi din partea celora ce se încumetă să-l parcurgă, iar ajunşi la lac veţi încerca o mare ispită de a încerca apele albăstrui ale lacului. Dar un mic sfat, nu vă aventuraţi să faceţi o baie, fiindcă au fost destule cazuri de înec şi acestea nu sunt legende. Doar dacă nu vreţi să fiţi o excepţie care va spulbera temerile.
 
Distanţa de la Chişinău până la Lacul Dracului este de 853 km.

0