935

Braconajul la graniţe se intensifică

Cazurile de braconaj la hotarele Republicii Moldova din ce în ce sunt tot mai des depistate de către serviciul de grăniceri.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului de Presă Grăniceri, zilele trecute patrula mobilă a grănicerilor aflată în misiune a reţinut două persoane cu vîrsta de 21 şi respectiv 34 de ani, care, în căutarea locurilor mai bune pentru pescuit, aceştia au încălcat regimul de frontieră. Cei doi au fost reţinuţi de către grănicerii pichetului Goteşti. Cei doi nu aveau asupra lor nici acte de identitate, nici permis de pescuit şi nici permise de aflare în zona de frontieră.

Tot în aceieaşi zi, în direcţia Cucoara - Vădeni, grănicerii au depistat o maşină ascunsă între tufişuri şi două persoane care se deplasau în direcţia hotarului. La vedere grănicerilor, cei doi au aruncat o armă de model „ИЖ-18” şi 22 de cartuşe. În urma încercării de a stabili identitatea tinerilor grănicerii au aflat că una din persoane era minor.

De la începutul lunii iulie pînă în prezent s-au înregistrat peste 6 cazuri de braconaj cu implicarea a 12 persoane, dintre care 10 depistate la frontiera moldo-română şi 2 la hotarul cu Ucraina.
 
Пресс-служба POINT.MD
0