877

Țigări în valoare de 680 mii lei stopate la vamă

Pe parcursul lunii iulie curent, inspectorii vamali din cadrul birourilor vamale de frontieră Giurgiuleşti-Galaţi şi Cahul-Oancea, în colaborare cu Autoritatea Națională a Vămilor din România, au confiscat peste 16 mii de pachete de ţigări de contrabandă şi treisprezece autoturisme cu modificări structurale folosite pentru transportarea acestora. Astfel, potrivit Serviciului Vamal, s-a reușit stoparea țigărilor cu o valoare pe piața neagră a Uniunii Europene de peste 680 mii lei moldovenești.

O parte dintre ţigările confiscate au fost descoperite de către echipa mixtă de control formată din vameși moldoveni și români, ca urmare a analizei de risc, în diverse locaşuri special amenajate ale autoturismelor. Printre acestea, ingenioșii au ascuns țigări în bare de protecţie, bord, instalaţie de climatizare, stîlpi şi praguri, rezervoare de combustibil, sistemul de iluminat, precum şi în roţile de rezervă.

Treisprezece unități de transport, cu modificări structurale pentru tăinuirea și transportarea celor 16 203 de pachete ţigări descoperite la vamă pe parcursul lunii iulie curent, au fost confiscate în baza legislației României, iar trei autoturisme au fost reţinute de către autoritatea vamală pînă la plata amenzilor.
 
Пресс-служба POINT.MD
0