822

Contrabandă cu DROGURI prin Republica Moldova

Procuratura Generală a dispus transmiterea cazului penal al unui cetățean român, pe numele căruia a fost deschis un dosar penal autorităților române. Acestuia i-au fost aduse invinuiri de contrabandă cu droguri, cauza penală pe numele acestuia fiind declanșată de autoritățile Republicii Moldova pe 31 mai anul curent.

Potrivit Serviciului de Presă al Procuraturii Generale, pe data de 31 mai, la postul vamal intern nr. 2 „Poşta” un colet, expediat din or. Mumbai, India pe numele unui cetățean român, a trezit suspiciuni. După deschiderea coletului autoritățile au depistat o substanță cristalină de culoare albă cu miros înțepător. Expertiza dehnico-științifică a arătat că conținutul pachetului era un drog cu o greutate de aproximativ 850 grame.

În urma audierilor de către procurori, cetățeanul român a declarat că acesta a venit în Republica Moldova la rugămintea unui conațional. Aici el urma să primească coletul, iar ulterior să primească indicații prin telefon referitor la trimiterea coletului pe teritoriul României.

Ținând cont de faptul că procuratura Generală nu a depistat implicarea unui cetățean moldovean, cazul urmează să fie transferat autorităților române.
 
Пресс-служба POINT.MD
0