844

Cafea cu iz de droguri

O grupare criminală care transporta droguri în pachete de cafea “Nescafe Gold” a fost oprită la vamă de către angajații din cadrul Direcţiei servicii operative a MAI, în conlucrare cu serviciul antidrog al Serviciului Vamal la 18 mai. Suspecții transportau heroină din Turcia în Republica Moldova.

Din grup făceau parte un tânăr de 22 de ani din Cahul, doi tineri de 24 de ani – unul din satul Elizavetovca, raionul Donduşeni şi celălalt din municipiul Chişinău, precum şi încă două persoane, identitatea cărora urmează să fie stabilită.

Aceștia se deplasau în or. Istanbul, Turcia, de unde achiziţionau heroină la preţul 15 000 EURO pentru un kilogram. Substanţa achiziţionată o camuflau în pachete de cafea “Nescafe Gold”, pe care prin intermediul microbuzelor de pe ruta Istanbul-Cahul le trimiteau în Republica Moldova.

Prin urmare în orașul Vulcănești a fost reținut în flagrant cetățeanul din Cahul, chiar în momentul cînd ridica coletul din Turcia. În pachet erau ambalate un kg de heroină, care în Chișinău valorează 800 000 lei.


Пресс-служба POINT.MD

0