939

Vezi cine figurează în cazul soldatului împușcat mortal la Coșnița

Cazul soldatului împușcat mortal la Coșnița a fost expediat în aceste zile în instanța de judecată de către Procuratura militară din Chișinău.

În acest caz figurează doi învinuiți. Soldatul care era în calitate de santinelă în ziua incidentului și șeful de gardă învinuit fiind de atitudine neglijentă față de serviciul militar.

În urma acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că la 20 martie 2011, în jurul orei 17.00, militarul Batalionului 3 care a fost strămutat din satul Coşniţa, Dubăsari, își făcea datoria avînd la îndemînă o armă mitralieră de model AK 74 şi două încărcătoarea a câte 30 de cartuşe.

După ce intrase în fumuar și cuplase încărcătorul pistolului, între timp s-a apropiat soldatul Gorodişteanu Cornel, introducîndu-i în țeava armei un pix. Uitînd că încărcătorul armei era cuplat, militarul a apăsat pe trăgaci l-a rănit mortal pe colegul său.

Următoarea ședință preliminară este preconizată pentru 20 mai 2011, la Judecătoria militară Chişinău. Dacă va fi recunoscut vinovat, soldatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani, iar şeful de gardă - pîna la 5 ani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.


Пресс-служба POINT.MD

0