860

Se fura ca in codru la Cojusna! Carabinierii vor patrula satul timp de o luna

Masuri speciale de securitate in Cojusna! Timp de o luna, satul va fi patrulat de carabinieri, din cauza hotilor, care dau buzna in plina zi si fura de la alimente pana la bijuterii. Chiar si asa, oamenii se tem sa stea in propriile case. Jafurile, insa, s-au intetit si in alte suburbii ale capitalei.

Hotii din Cojusna prefera bijuteriile si banii si actioneaza nestingheriti la orice ora. In ultima luna acestia au jefuit, insa, si doua magazine.

Cand am intrat pe jos erau brichete, bomboane. S-au furat bauturi spirtoase, mezeluri, frigiderele de carne, s-a furat foarte mult.”
 
Proprietara magazinului, spune ca paznicul a vazut hotii, dar s-a temut sa se apropie. Oamenii din sat sunt speriati se gandesc cu groaza la faptul ca in orice clipa pot deveni victimele infractorilor.

Primarul din Cojusna spune ca a fost nevoit sa solicite o patrula in sat. S-a luat o hotarare sa ne adresam la Comisariatul Straseni sa ne trimita patrula de la Chisinau. Practic cate 6-8 ostasi vin si patruleaza pe strazi in orele de dupa masa.

Potrivit politiei, din cele 6 jafuri savarsite  in ultimele saptamani la Cojusna, doar doua au fost descoperite. Oamenii legii presupun ca hotii ar fi niste minori, care se afla deja in vizorul politiei. Localnicii, insa, cred ca este vorba despre o grupare bine organizata, si nu de minori.

Carabinierii vor patrula Cojusna cel putin o luna, timp in care autoritatile spera ca toti faptasii vor fi prinsi. Cateva jafuri au fost comise saptamana trecuta si in comuna Truseni, insa politia nu a oferit deocamdata detalii despre acestea.
protv.md
0