819

Drumul spre UE: Te angajezi ilegal la o firmă de construcţii, plăteşti mii de euro şi…dute!


Ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul MAI au stabilit un grup de persoane specializat în organizarea migraţiunii ilegale a cetăţenilor moldoveni în spaţiul schengen.
La finele săptămânii trecute, pe traseul Leuşeni - Chişinău, a fost reţinut în flagrant delict unul dintre membrii acestei grupări. Bărbaul în vârstă de 35 de ani, a încăput pe mâna poliţiei în momentul în care solicitase 2700 euro de la un potenţial migrant.
Forţele de ordine au stabilit că, aceşti bani erau, de fapt, preţul unei „călătorii” în spaţiul UE. În cazul dat - până în Italia. Suspectul a favorizat obţinerea vizei schengen solicitantului la unul dintre consulatele ţărilor UE din capitală. Viza a fost obţinută în baza unor acte false iar suspectul activa în complicitate cu alte persoane.
Una dintre acestea a fost identificată - administratoarea unei firme de construcţii din municipiul Chişinău, în vârstă de 38 de ani. Femeia avea rolul de a elibera certificate false, precum că solicitanţii ar fi angajaţi ai întreprinderii sale. În baza acestor acte, potenţialilor migranţi le erau perfectate vize. Suma de 2700 de euro urma a fi împărţită între complici.
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 5 ani.
 
Politik 
 
0