3227

Homosexualitatea in Rusia de azi

http://www.curaj.net/wp-content/uploads/2011/02/homorus-300x287.jpg

La cei 22 de ani ai sai, Michail arata superb. Il puteti vedea fotografiat alaturi de drapelul sau preferat, in fotografia de alaturi. Recunosc ca i-am schimbat numele, din motive evidente. Dar el este o persoana foarte reala!

Exista o multime de baieti tineri ca Michail care isi incearca norocul cu americanii. Cei care sunt intr-adevar super-draguti, au sanse mari.

Pot spune totusi ca el reprezinta o fatza aproape nestiuta a Rusiei de azi.

Rusoaicele tinere se inghesuie sa puna mana pe americani cheliosi si burtosi, care le pot face fericite pe plan financiar si al documentelor. Ca pe alte planuri se descurca foarte bine si singure. Cazul lor apare descris de multe ori pe primele pagini ale ziarelor.Dar baietii rusi ce sanse au dupa prabusirea sistemului comunist?

Daca nu sunt “goluboi”, evident ca nu au nici o sansa. Pentru ca americancele bogate nu se inghesuie sa le cucereasca inimile si sa-si imparta banii cu ei. Dar cand vine vorba de barbatii americani, vorba lui Caragiale, “inimi zburdalnice” (mutatis mutandis!), lucrurile se schimba.

Am cunoscut in San Francisco barbati care pentru o singura noapte de fericire cu tanarul iubit au platit peste 100.000 dolari! (folosesc sistemul european de notare a cifrelor, nu cel american, cu virgula).

Nu voi preciza pe ce situri isi cauta tinerii rusi clientii. Dar afirm ca Michail face parte din acest grup de tineri, care pun ca preconditie a iubirii doua lucruri foarte necesare: sa le faci rost de cetatenie americana si sa le platesti relocarea din fericita Rusie, peste Ocean.

Nu vreau sa le fac probleme. Pe de alta parte pot sa jur ca acesti baieti fac Rusiei o propaganda pozitiva pe care nici Putin si nici alti membrii ai burta-verzimii de la Kremlin nu ar putea sa o faca! In plus, ei comunica tot timpul intre ei, schimband informatii despre americanii cei mai probabili sa faca “o miscare” si sa-i ajute sa se americanizeze.

Rusia dragalasa!

De multe ori, mai ales in California, am fost intrebat cu uluire: “este adevarat ca est-europenii sunt atat de dragutzi?”. Am raspuns: da!

Pentru ca din fericire sau nefericire, in Europa de est exista numai societati ale penuriei generalizate. In cursul evolutiei darwiniene se pare ca specia umana s-a adaptat perfect la lipsuri si foamete, dar nu si la belsug. Cand spui in ziua de azi “americani” te gandesti imediat la burtile lor extreme, fie ca e vorba de tineri, fie ca e vorba de batrani. America este o societate in continua cautare a metodelor de slabire. Rusia, nu! Din fericire sau din nenorocire pentru rusi.

Discutand despre “fatza necunoscuta a Rusiei” nu pot sa nu aduc vorba de cartile lui E.M.Cioran. El a descris o zi ploioasa in Paris, care l-a facut sa caute refugiu in muzeul de arta, unde a dat de pictura lui Repin unde este infatisat nobilul Iusupov, o frumusete celebra a zilelor respective. De, ucigasul lui Rasputin! Se pare ca insusi Rasputin avea o anumita afectiune pentru el, intr-atat era de frumos.

Privind acea pictura, Cioran spune ca i-a venit rau. Pentru ca el l-a cunoscut pe acest nobil la batranetze, cand vecinii lui din Cartierul Montparnasse l-au actionat in justitie pentru a pune mana pe apartamentul lui. Motivul?

Pentru ca, spuneau ei, “apartamentul acelui hodorog a ajuns o sursa de sobolani si de infectare a cartierului”. Ce a fost si ce a ajuns acea frumusete a secolului!

Pentru E.M. Cioran, care oricum era de parere ca Universul nostru este doar un putregai, nu a existat niciodata un argument mai bun la teza lui!

Am o singura mare nedumerire: de ce oare “spiritul romanesc” il ridica in slavi pe ortodoxologul Petre Tutea, pentru nationalismul lui bisericesc, si nu are nici un cuvant de lauda la adresa lui Cioran?

Cred ca raspunsul corect este ca romanii au preferat intotdeauna povesti frumoase in locul adevarului, care este cateodata extrem de hidos.

Dar a privi in fatza adevarul este totusi o mare calitate. Foarte necesara daca vrem sa schimbam ceva in lume!

0