811

18 mii de pachete de ţigări au venit în România cu trenul moldovenesc "Prietenia"

Foto: evz.ro
  Peste 900 de cartuşe de ţigări au fost descoperite în acceleratul 401, care circulă pe ruta Chișinău-București, de către vameşii şi poliţiştii Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi.

Aceştia au descoperit în  podul toaletelor trenului "Prietenia" peste 9 mii de pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză din Republica Moldova. În timpul controlului, în primele două vagoane ale acceleratului 401, numit şi trenul "Prietenia", au fost descoperite încă 7 mii de pachete. Acestea erau ascunse în recipientul special destinat înmagazinării freonului necesar aerului condiţionat, un recipient care avea două portiţe confecţionate artizanal. 

Cercetările au arătat că ţigările aparţin însoţitorului de vagon, un cetăţean moldovean în vârstă de 42 de ani.În cel de-al treilea vagon au fost găsite, într-un loc similar, 2,5 mii de pachete cu ţigări. Ca şi în primul caz, ţigările au fost ascunse de însoţitorul de vagon, un moldovean de 25 de ani. 

Inspectorul principal Denis Mihaela Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi, a declarat că bărbaţii au achiziţionat ţigările pentru a le vinde ulterior pe teritoriul României: "Autoritatea vamală a dispus ridicarea ţigărilor şi i-a amendat pe cei doi cu câte 10.000 de RON". Ei s-au ales cu dosare penale şi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în vederea luării măsurilor legale pentru anularea vizelor de intrare în ţară.

Acum o săptămână, încă 4 mii de pachete de ţigări au fost confiscate la frontiera moldo-română.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la evz.ro
0