1022

Initiere in Istoria Rusiei

Buna ziua, numele meu este Edvard Radzinskii, eu sunt istroric rus, am sa va povestesc cateceva despre patria mea Rusia. Rusia a aparut in urma actiunii de tip rascoala-revolutie-razboi-tragedie-comedie de pe lacul Ciud. Mai multe triburi slave sau ingramadit la lacul Ciud iarna cand acesta era inghetat si s-au gandit sa creeze un stat. Dupa ce statul a fost creat, ei au inchinat cate o cana de spirt in cinstea Rusiei. Fiecare avea canistra lui de spirt, adusa de-acasa. Cineva sa kisat pe gheata, si a aparut o mica crapatura, apoi... offf doamne, doamne... gheata s-a faramitat si tot poporul rus s-a pomenit la fundul lacului. Totusi cativa barbati au scapat cu viata, dar le-au racit coaiele si au ramas impotenti pe viata, aceasta nenorocire s-a transmis genetic si astazi toti reprezentantii poporului rus sant impotenti. Astfel populatia rusa era formata din babe si cativa barbati rusi impotenti. Dar babele cum n-ai da trebuie futute... au venit in ajutor hoardele tatare. Tatarii s-au apucat serios de treaba, toate babele au fost futute, apoi au plecat inapoi in Mongolia... peste 9 luni s-a nascut Mareata Natiune Rusa! ae!Totusi Rusia nu avea conducator, ce-i de facut blin? atunci rusii au inventat alegerile democratice ale Tarului:Lista de candidati:1. Baba Liuba Huiesasatelinita2. Baba Aleftina Spidoznita3. Baba Clava cea Frumoasa4. si tanarul Ivan Nevskii PoterpevsiiIvan Nevskii a castigat clar alegerile cu 51%, din primul tur:clasamentul final:1. Baba Liuba Huiesasatelinita - 5%2. Baba Aleftina Spidoznita -15%3. Baba Clava cea Frumoasa -29%4. Ivan Nevskii Poterpevsii - 51%Ivan Nevskii a fost una dintre vitimele tragediei de pe lacul Ciud, coaiele lui au inghetat si s-au scufundat in adancurile lacului Ciud. De la inceput Rusia era creata din 2 derevne: Babruiskul de Sus si Babruiskul de Jos, insa nici una din aceste derevne nu era capitala... dar un stat are nevoie de capitala! Si atunci din nou au venit in ajutor hoardele tatare, acestea au cadonat fratilor rusi Kievul. Asa s-a nascut Rusia Kieveana! Peste putin timp Baba Aleftina Spidoznita (care se afla deja in opozitie cu puterea), a aflat cine s-a kisat pe gheata in timpul Revolutiei de pe lacul Ciud si a provocat Marele Masacru Rusesc. Acesta fusese nimeni altul decat Ivan Nevskii Poterpevsii. Baba Aleftina a organizat a organizat o lovitura de stat, si Ivan a fost detronat. Ivan Nevskii Poterpevsii a primit o pedeapsa publica in centrul Kievului, de un mic grup de Mongoli, care l-au futut in cur pe tanarul Tar detronat. Eu Edvard Radzinskii imi iau ramas bun de la dumneavoastra si revin data viitoare cu un nou documentar: "Ermak". Pe curand :)
0