Batuta pentru limba-autor: Vitalie Hadei
La 13 septembrie, directoarea unei farmacii din municipiul Chisinau a fost batjocorita si lovita doar pentru faptul ca a vorbit in limba romana. Victima, Valentina Grebincea, sustine ca o femeie de circa 40 de ani a insultat-o utilizand un limbaj obscen, apoi a lovit-o cu pumnii si cu picioarele in burta numai pentru ca a raspuns in romaneste la o intrebare adresata in limba rusa. „Pentru mine este ceva obisnuit sa am conflicte cu unii clienti pentru faptul ca le raspund la solicitarile lor in limba romana. Cred ca am avut parte de cateva zeci de asemenea cazuri, insa ceea ce s-a intamplat zilele trecute a fost culmea”, povesteste Valentina Grebincea. Batuta pentru ca a raspuns romaneste Agresoarea a intrebat farmacista unde este Sanepid-ul, iar aceasta, ca de obicei, a raspuns in limba romana. Potrivit farmacistei, rusoaica si-a sarit de pe fix si a inceput sa injure de mama focului. „?oi, caauea ?oneee ycue?”, a fost una din replicile agresoarei. Si, parca nu i-au fost suficiente cuvintele de ocara, la iesire a lovit-o pe farmacista cum a putut mai bine, de parca ar fi facut arte martiale, isi aminteste doamna Grebincea. La o saptamana de la incident, doctorita pastreaza semne de agresiune pe fata, iar halatul femeii si acum are „tatuata” o talpa in zona abdomenului.