794

3.3 mln oameni in MD pina in 2050

Pina in 2050 populatia Moldovei se va reduce pina la 3,3 mil persoane Pina in 2050 numarul de locuitori ai Moldovei se va reduce pina la 3,3 mil persoane. Dupa cum transmite agentia de stiri "NOVOSTI-MOLDOVA", aceasta prognoza se contine in "Raportul cu privire la populatia planetei in 2005", alcatuit de organizatia de cercetari in domeniul public "Population Refetence Bureau" din Washington.Potrivit informatiei ultimului recensamint, in Moldova locuiesc in prezent 3,36 mil persoane.Se va reduce de asemenea populatia Ucrainei (pina la 33,4 mil), Belorusiei (pina la 8,5 mil), Georgiei (pina la 3,6 mil). Kazahstanul se va mentine la nivelul de 15 milioane de persoane.Pina in 2050 populatia Tadjikistanului, conform datelor din acelasi raport, va spori pina la 10,9 mil persoane, Armeniei - pina la 3,3 mil, Kirghiziei - pina la 8,3 mil, Azerbaidjanului - pina la 11,6 mil, Turkmenistanului - pina la 7,4 mil si Uzbekistanului - pina la 38,4 milioane de persoane.newsmoldova.md* * *in mai multe ziare de ieri din SE s-o citat un raport al "главный гинеколог" al Rusiei, in care se zice ca 10 mln sin rusii in virsta de reproducere sunt inapti de a avea/face copii. adiq RF se reduce cu vreo 200.000 rusi pe an....am incercat sa caut stirea pe site-urile rusesti, dar nu am pe clava si imi este extrem de incomod sa caut...
0