766

Exista totusi solutie

gunoaie de tip VY, Gavnet, Pyzhik, porker, minus and & co - astia le fac imaginea rusilor... trebuie sa scapati de ei si sa-i puneti chiar voi la punct... sa vada moldovenii ca nu le luati apararea si ca printre voi exista oameni care iubesc aceasta tara si lupta impotriva shovino-fascizmului rusesc si a animalelor puse de kremlin sa ocupe malul sting al nistrului si sa rusifice copiii moldoveni de peste nistru. ar trebui sa va asigurati ca printre vorbitorii de rusa din Moldova nu exista fascisti de tip pyzhik, smirnov and co... abia atunci moldovenii vor avea incredere... si daca nu vreti voi sa-i inchideti pe ei si sa maturati in felul acesta gunoiul din tara, atunci o vom face noi pentru voi... si sa nu incercati sa le luati apararea lui Smirnov, Pyzhik and co. Ca sa fie pace in societate si sa scapam de fobie sint necesari citiva pasi: 1. minoritatile sa cunoasca limba de stat (fiti siguri ca moldovenii cunosc rusa si voua va e foarte comod aici asa ca nu va mai plingeti ca va discriminam noi pe voi) ... in cazul dat limba romana e interzisa si sintem obligati sa cunoastem rusa... de aici vine si frustrarea. bastinasii se simt umiliti... 2. sa va asigurati sau umar la umar cu noi sa faceti tot posibilul ca gunoaiele de tip Smirnov&co, pyzhik, gavnet, yv, porker and co , sa va asigurati ca astia vor fi maturati din tara... cit timp ii lasati sa-si arunce gunoiul asupra noastra, a poporului, limbii si asupra acestei tari si inca simpatizati cu ei (vedeti cazul lui Max1 care n-are absolut nimica impotriva dementilor de tip pyzhik)... cit timp vedem noi in voi eventuali Max1 carora le e totuna cum spurka fratii lor acest pamint, noi ne vom pierde increderea fata de vorbitorii de rusa in general... de aici apare si fobia. Majoritatea voastra a "rusofonilor" sinteti romanofobi. Majoritatea noastra a romanilor sintem "rusofobi" Deci impreuna trebuie sa facem tot posibilul ca sa integram minoritatile nationale, cunoasterea limbii e un necesar absolut in procesul de integrare, deci limba o veti invata oricum, iar rusificarea po***tiei vorbitoare de romana va fi oprita... Inca din '89 trebuia sa intelegeti acest lucru: si anume -> RUSIFICAREA NU VA CONTINUA. RUSIFICAREA VA FI OPRITA !!! Noi avem dreptul sa ne vorbim limba! dar dati sa va zic eu voua ce se intmpla de fapt in ziua de azi: intri in vreun magazin si ceri ceva, vrei sa cumperi si nu te gindesti daca vinzatoare e rusoaica sau moldoveanca, ceri in romana... in cazul in care vinzatoara va fi rusoaica veti observa dispretul si ura pe care o au: din simplu motiv pentru ca nu v-ati adresat ruseste.... dar oare pe capul vinzatoarei era scris "rusofonca" ... de unde aveam eu sa stiu ca nu e moldovanca vinzatoarea... si uitati-va cum se pimeste: un moldovean se adreseaza numai in rusa in Chisinau (am vazut foarte des asemenea cazuri) se adreseaza in rusa din teama ca nu cumva vorbitorul sa fie rus si cind colo el a dat de fapt peste un alt moldovean... si iata asa ajung sa vorbeasca ruseste si fiecare din ei crede ca exista sansa sa fie rus celalalt... exista desigur fobie in societate... mai exista si dementi de tip natz-bolsh cu care simpatizati cu slogane de tip "Rossia vseo - ostol'noe nishto" si carora le pare ca basarabie e o parte a imperiului rusesc si ca rusia o va "elibera" din nou si care ii considera pe moldoveni animale si nu oameni si care sint de parerea ca nu trebuie sa cunoasca l.romana dar ca noi trebuie sa cunoastem rusa si sa contribuim la continuarea rusificarii si deci sa-i rusificam si pe copii nostri tot asa cum ei ne-au rusificat pe noi... Eu zic nu: RUSIFICAREA VA FI OPRITA ! noi am ramas foarte putini pe cind rusa e din orientul indepartat (japonia) pina in europa de vest (kaliningrad) si vreti sa continuati rusificara in moldova, ukraina , gruzia etc... si voua inca va pare ca noi sintem "fascisti" si ca vrem sa va "romanizam" Nu trebuiti voi la nimeni, daca nu va place aceasta tara sinteti liberi sa plecati si ne veti lasa in pace. SAU puteti sa alegeti integrarea in societate, sa incepeti prin a invata limba (nu numai s-o intelegeti, si cainile meu intelege comenzile), dar s-o si vorbiti... in felul asta nu va exista tensiune - eu voi fi liber sa ma adresez in propria limba pe strada fara sa fiu ucis de niste skinheads ruso-fascisti/goperi/puskariasi sau "natzional-bolshevki" daca se continua in ritmul asta si lasati si voi sa se intimple asta, degraba vom fi scuipati daca vor uzi ca vorbim romana. Deci intelegti acuma ca e interzisa de fapt romana si ca voi faceti discriminare, rusii nu ne considera oameni asa ca incetati odata sa ascultati povestile lui smirnov
0