17

Experiența mea cu echipamente de box: manusi de box, sac de box și bandaj elastic

Am observat că pe forum se discută destul de des despre echipamente pentru antrenamente acasă sau pentru sală, așa că vreau să împărtășesc și eu experiența mea după ce am început să mă antrenez mai serios la box. De mult timp căutam manusi de box care să nu doar arate bine, dar să fie și confortabile, iar după mai multe recomandări am ajuns pe Arenasport.md. Nu scriu asta ca reclamă, pur și simplu îmi place să povestesc când găsesc ceva util și de calitate.

În primul rând, am înțeles rapid că diferența dintre niște mănuși ieftine și unele făcute cum trebuie este enormă. Mă dureau încheieturile, îmi aluneca palma în interior și simțeam că loviturile nu sunt controlate. După ce am trecut la manusi de box mai bune, cu prindere mai rigidă și amortizare corectă, antrenamentul s-a schimbat complet. Loviturile sunt mai stabile, mâinile nu transpiră la fel de tare și pot lucra mai mult timp fără pauze.

Tot de pe Arenasport.md am luat și un sac de box pentru acasă. Am ales un model care se prinde în tavan, pentru că am suficient spațiu și mi s-a părut cea mai stabilă opțiune. Îl folosesc aproape zilnic și pot spune că rezistă foarte bine, chiar și la lovituri mai puternice. Mi-a plăcut mult că pe site sunt mai multe variante – pentru începători, intermediari, dar și modele mai grele pentru antrenament intens. Dacă cineva se gândește să își ia un sac de box, chiar merită să țină cont de greutate și material, pentru că asta influențează mult dinamica loviturilor.

Pe lângă astea, un accesoriu la care nu mă așteptam să conteze atât de mult este bandajul elastic. La început credeam că e doar un moft, dar diferența o simți imediat. Bandajele fixează articulațiile și împiedică mișcările inutile ale degetelor, ceea ce reduce mult riscul de accidentări. Eu folosesc bandaj elastic sport la fiecare antrenament, fie că lucrez la sac, fie că fac shadow boxing. Sunt ieftine și extrem de utile, mai ales pentru cine începe să lovească mai serios.

Per total, pot spune că am avut o experiență bună cu Arenasport.md – prețurile sunt ok, produsele vin rapid și ceea ce vezi pe site corespunde cu realitatea. Dacă cineva caută echipamente de box pentru acasă și nu știe exact cu ce să înceapă, combinația manusi de box + bandaj elastic + sac de box este perfectă pentru a-ți face un setup de antrenament complet. Dacă aveți întrebări sau vreți recomandări exacte, cu mare drag răspund.

0