850

Nutriționistul avertizează: acest produs provoacă boli grave

Consumul frecvent de chipsuri poate provoca daune ireparabile sănătății noastre. Chipsurile pot conține substanțe cancerigene care provoacă demență și boli demențiale.

Expertul subliniază că chipsurile au doar calorii goale, Un pachet clasic de chipsuri cu sare 158 de calorii, dar nu conține vitamine sau minerale. Prezența sării în el poate „otrăvi” organismul cu sodiu, ceea ce contribuie la dezvoltarea hipertensiunii arteriale cronice și, astfel, crește riscul de boli coronariene, accident vascular cerebral și atac de cord, scrie info-medic.ro

"Îmbătrânirea timpurie, care se manifestă prin riduri pe piele, pierderea timpurie în greutate a organismului este rezultatul prăjirii chipsurilor în unt. În plus, uleiul nu este întotdeauna schimbat după primul lot". Medicul avertizează că în timpul prăjirii în ulei vechi în chipsuri se formează distrugerea cancerigenii, un număr mare de radicali liberi care sistemul cardiovascular, duc la demență.

Specialistul sfătuiește să nu mănânce chipsuri mai mult de o dată pe lună și sugerează să le gătești acasă în ulei vegetal sau de măsline rafinat, schimbându-l după fiecare porție.

0