744

Cum să ai grijă de părul tău în vacanță

Suntem obișnuiți să protejăm pielea în timpul vacanțelor de vară. Dar temperaturile ridicate, razele solare, apă de mare, vântul uscat – influenteaza și asupra părul la fel de negativ.

Sfaturi  pentru ritualul tău zilnic de îngrijire în perioada estivală:

  1. Care este diferența dintre șamponul de vară?

În lunile fierbinți, înlocuiți șamponul obișnuit cu unul mai blând.

Și iată ce spun experții despre ingredientele hidratante din formulele de îngrijire a părului.

• Compozitia trebuie sa contina urmatoarele ingrediente: keratina, proteine din matase, aloe vera, lapte de cocos, unt de mango si caise.

• Siliconii precum dimeticona și ciclodimeticona hidratează activ firul de păr, în timp ce uleiul esențial de mentă adaugă o senzație de prospețime.

    2. Ce măști de păr să alegi pentru vară?

Părul deteriorate necesită o îngrijire suplimentară, așa că vara este momentul să folosiți măști și balsamuri. Cel puțin o dată pe săptămână. Folosiți produsele care conțin vitaminele B, C, E, F, pantenol, proteine din grâu și migdale, chitosanul.

   3.Merită sa vopsești părul înainte de vacanță?

Orice expunere chimică va fi un stres suplimentar pentru părul uscat la soare. Experții nu recomandă vopsirea părului, precum îndreptarea su ondularea permanentă în ajunul unei vacanțe la mare.

Dații părului posibilitatea să se odihnescă, inclusiv de la uscător de păr, ondulatoare, placă și produse de coafat, cum ar fi fixativ și spumă. Optează pentru un stil natural protejași părul cu seruri și spray-uri.

Ai grijă de părul tau

0