925

Incredibil dar realitate! Albinele recunosc numerele pare si impare

Biologii australieni au reusit sa antreneze insectele sa asocieze numerele cu apa indulcita si amara.


Inteligenta albinelor se dovedeste a fi mai mare decat se credea anterior – biologii australieni au reusit sa antreneze aceste insecte sa facă distinctia intre numerele pare si impare.

In experiment, cercetatorii au impartit albinele in doua grupuri. Insectele dintr-un grup au fost antrenate sa asocieze numerele impare cu apa indulcita si numerele pare cu apa amara, in timp ce cele din celalalt grup au folosit regula opusa. 

Albinelor li s-au aratat carti cu numere de la 1 la 10 si au fost antrenate pana au dat un raspuns corect cu o precizie de 80 la suta.

Expertii noteaza ca insectele care au asociat numerele impare cu apa dulce au invatat mai repede. In schimb, oamenii memoreaza numerele pare mai repede.

Pana acum, oamenii de stiinta credeau ca abilitatea de a distinge intre numerele pare si impare este unica pentru oameni, deoarece necesita un nivel ridicat de gandire abstracta. Biologii au demonstrat anterior ca albinele sunt capabile sa efectueze operatii aritmetice simple si sa potriveasca numerele cu simboluri.

Intra pe www.clubulcopiilor.eu si citeste multe lucuri interesante despre animale si copii!

0