1227

Un șofer va plăti 50 de mii de lei, după ce a fost prins beat la volan

Un șofer din Chișinău care a fost prins beat la volan de două ori în decurs de o lună este impus de instanța de judecată să achite o amendă de 50 de mii de lei. De asemenea, acestuia i-a fost interzis să urce la volan pentru un perioadă de cinci ani. Conducătorul auto a fost prins în timp ce conducea în stare de ebrietate la finele anului 2017, iar decizia instanței de judecată privind amendarea acestuia a fost pronunțată acum două zile, de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Primul caz în care șoferul a fost prins beat la volan și pentru care a fost acum pedepsit a avut loc pe 7 decembrie 2017, către ora 10.00. După ce a fost stopat de inspectorul de patrulare, care a simțit că bărbatul este beat, șoferul a fost dus la Dispensarul Republican de Narcologie și testele la care a fost supus aici au arătat că acesta avea o concentrație de alcool de 0,30mg/l în aerul expirat și 0,57 g/l în sânge, ceea ce, potrivit oamenilor legii, reprezintă stare de ebrietate avansată.

La aproximativ două săptămâni, pe 24 decembrie 2017, același șofer a fost prins din nou, conducând în stare de ebrietate. Bărbatul a fost stopat pe strada Mihai Viteazul din Chișinău, pe la amiază. Bărbatul a fost dus, din nou, la dispensar și, în urma testelor la care a fost supus, s-a constatat că acesta avea o concentrație de alcool în sânge de 0,71 g/l, iar în aerul expirat, o concentrație de 0,39 mg/l.

Pentru fiecare caz în parte, instanța i-a aplicat o amendă de câte 37 500 de lei și privarea dreptului de a conduce pentru un termene de câte trei ani. Într-un final, i-a fost stabilită pedeapsa prin cumul și astfel șoferul va trebui să achite 50 de mii de lei și nu va putea să conducă cinci ani. Totuși, dacă șoferul va achita (sau achitat deja amenda) în termen de trei zile lucrătoare, aceasta va fi înjumătățită.

tv8.md

0