960

Alertă în nordul țării (VIDEO)

Peste 200 de salvatori şi pompieri din nordul ţării au fost ridicaţi pe alertă de conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, scrie Noi.md. 

Subdiviziunile IGSU din raioanele Sîngerei, Bălţi, Rîșcani, Făleşti şi Glodeni  şi-au început ziua de muncă prin ridicarea efectivului de trupă şi comandă şi dislocarea acestuia pe teritoriul Centrului Republican de Instruire din municipiul Bălţi. Aici angajaţii IGSU au fost testaţi la capitolul intervenţie şi rapiditatea prin simularea de către conducere a unui exerciţiu de teren. 

Pompierii au lichidat incendii în spaţii de locuit, dar şi într-un autobuz. Salvatorii au intervenit la lucrări de descarcerare şi deblocare a victimelor, iar o parte din ei au salvat sinistrați dint-un bazin acvatic. În aplicaţii au fost testate capacităţile tehnice ale autospecialelor de intervenţie, șenilatelor din dotare, dar  şi utilajul utilizat pentru lucrări de deblocare. 

Pentru a fi evaluată starea de pregătire a salvatorilor din nordul ţării, angajaţii IGSU au desfăşurat şi un orăşel de cîmp cu instalarea corturilor, dar şi a bucătăriei de campanie.   

Conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu a menţionat importanţa desfăşurării unor astfel de exerciţii, necesare pentru testarea capacităţilor de intervenţie a Inspectoratului, în special în perioada rece a anului.    

noi.md

0