1073

Zece șoferi riscă pușcărie pentru că au încercat să mituiască polițiștii

Zece conducători auto care au încercat să mituiască inspectorii de patrulare, pe parcursul ultimei săptămâni, riscă până la șase ani de închisoare și amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 de lei. 

Ministerul Afacerilor Interne precizează într-un comunicat de presă că unii soferi au insistat să ofere bani polițiștilor chiar și atunci când au fost avertizați despre răspunderea penală. În unele cazuri șoferii au lăsat banii în automobilele de serviciu ale inspectorilor, transmite IPN.

Cei zece șoferi le-au propus angajaților Inspectoratului Național de Patrulare sume cuprinse între o sută și cinci sute de lei pentru a nu le fi întocmite procese-verbale pentru diverse încălcări. Este vorba despre șofarea în stare de ebrietate, depășirea limitei de viteză, lipsa permisului de conducere sau nerespectarea cerințelor marcajului rutier. Cele mai multe, jumătate dintre cazuri, au fost înregistrate în municipiul Chișinău.

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI îndeamnă cetățenii să se abțină de la acțiuni de corupție, iar în cazul în care cunosc sau sunt forțați să ia parte la acțiuni cu caracter corupțional să apeleze necondiționat la numărul scurt 1520.

ipn.md

0