841

Video cu înmormântarea celor necunoscuți a fost înscenată

Filmuleţul cu înfăţişarea unui sicriu întors pe o parte, ce stă aruncat într-o groapă destinată înhumării persoanelor neidentificate, în scurt timp a devenit viral pe facebook. 

Directorul cimitirului "Sfîntul Lazăr", Pavel Eni, spune că imaginile ar fi înscenate. Mai mult, el afirmă că totul ar fi un act de răzbunare din partea unui fost angajat, care a ar fi fost concediat pentru abateri disciplinare. 

"Noi am înţeles că un lucrător de-al nostru, care a fost concediat, a pus nişte scînduri acolo, şi a pozat, să facă probleme la Combinat", a menţionat Pavel Eni. 

Imaginile au fost făcute, probabil, în cel mai insalubru sector de la marginea Cimitirului "Sfîntul Lazăr". Teritoriul este destinat înmormîntării persoanelor anonime, cum ar fi oamenii străzii şi cei care nu au putut fi identificaţi de către autorităţi. Gropile sînt săpate din timp, iar după înhumare, în loc de cruce, este instalat un par din lemn, cu numărul de înregistrare atribuit răposatului. 

"Deasupra pungi, da dedesupt, e pămînt ca tot pămîntul. Da mai sus unde se înmormîntează necunoscuţii, acolo tot curat pămîntul ca la toţi ceilalţi", a spus directorul cimitirului "Sfîntul Lazăr". 

Şefa Combinatului de Servicii Funerare, Ludmila Boţan, spune că pentru înmormîntarea persoanelor neidentificate, municipalitatea cheltuiește anual în jur de 300 de mii de lei.

publika.md

0