895

Droguri de 10.000 de lei, vîndute zilnic pe Telegram în Moldova

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani, anunță destructurarea activității ilicite a trei persoane specializate în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP și etnobotanice, prin intermediul magazinelor online. 

Astfel, aceștia au creat un magazin virtual prin intermediul aplicației Telegram, cu acces secretizat. Doritorii să cumpere droguri îi contactau, după care primeau un cont, pe care transferau banii. Ulterior aceștia fotografiau dovada transferului, o prezentau făptașilor și primeau, în schimb, date despre locația produsului pentru care au transferat bani. Potrivit informațiilor din investigațiile efectuate, suma tranzacțiilor se ridica la cifra de 10.000 lei pe zi. 

Pentru destructurarea activității lor ilicite, oamenii legii au desfășurat percheziții și au ridicat droguri, un calculator, telefoane, dar și alte obiecte relevante investigațiilor. 

Prin urmare, la solicitarea procurorilor, acum se află în arest două persoane, inclusiv administratorul rețelei. Obiectele ridicate sînt în proces de expertizare și dacă va fi confirmat faptul că sînt droguri, în cantitate deosebit de mare, făptașii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani. Aceștia sînt locuitori ai Chișinăului și au vîrste cuprinse între 29 și 35 de ani. 

noi.md

0