756

Cetățenii, contactați prin intermediul apelurilor anonime de ISIS? Ce spune poliția

Pe rețelele de socializare circulă un apel către cetățeni în care aceștia sînt atenționați să nu răspundă la apeluri telefonice de pe numere din străinătate necunoscute și să nu sune înapoi către acestea, pentru că ar putea fi contactați de „organizația teroristă ISIS”. 

Conform mesajului, acesta ar fi al „Inspectoratului de Poliție”. De altă parte, Poliția Republicii Moldova precizează că „Inspectoratul General al Poliției nu a remis un asemenea mesaj în adresa cetățenilor”. 

În mesajul distribuit la greu prin intermediul rețelelor de socializare, utilizatorii sînt îndemnați să nu răspundă și să nu apeleze înapoi numere de telefon care au anumite prefixe. Spre exemplu, „+375”, „+371”, „+381”, „+563”„+370” și „+255”, fiind indicate și un șir de numere de telefon de pe care „oamenii” ar fi primit apeluri. 

„Este un nou truc pe care teroriștii îl folosesc pentru a vă accesa cartela SIM, a efectua apeluri pe cheltuiala dvs. și vă încadrează ca pe un criminal”, se arată în mesaj, iar îndemnul este: „Transmiteți urgent acest mesaj către cît mai mulți prieteni, pentru a opri orice întruziune". 

De altă parte, Poliția Republicii Moldova infirmă orice legătură cu mesajul viralizat: „Ca rezultat al mai multor sesizări parvenite în adresa utilizatorilor de telefonie mobilă și instituțiilor mass-media precum că Poliția Republicii Moldova ar fi expediat un mesaj de atenționare, 

Vă precizăm următoarele: Inspectoratul General al Poliției nu a remis un asemenea mesaj în adresa cetățenilor”, se arată pe pagina de Facebook al Poliției Republicii Moldova.

realitatea.md

0