1913

Un inspector fiscal, demis pentru un ”kebab din partea casei”

La cererea unui consumator, un inspector a fost trimis să verifice dacă într-un local din capitală se eliberează bonurile de plată, însă angajatul Serviciului Fiscal ar fi ales să închidă ochii la încălcările din restaurant, în schimbul unui kebab „din partea casei”.

Potrivit ministrului Finanțelor, Ion Chicu, dubla încălcare a fost comunicată Serviciului Fiscal, iar următoarea zi, inspectorul delegat a fost demis din funcție, scrie zugo.md

„Kebab. Semnal de la consumator – nu se eliberează bonuri de casă. FISC-ul instalează post fiscal, dar inspectorului delegat îi place kebabul „din partea casei”. Consumatorul informează conducerea FISCU-ului (vineri seara). Inspectorul concediat sâmbătă, cu „remarca” respectivă în CV. Postul fiscal restabilit. Mulțumiri sincere consumatorilor pentru implicare!”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul s-a adresat către reprezentanții HoReCa, rugându-i să dea dovadă de cooperare și să vină în întâmpinarea FISC, în schimb, de la 1 ianuarie 2020 vor mai fi diminuate impozitele încă o dată. 

noi.md

0