1571

O nouă specie umanoidă, descoperită în Filipine

Un nou strămoș uman a fost descoperit în Filipine, potrivit BBC News.

Numit "Homo luzonesis", după zona descoperirii sale, insula Luzon, trăsăturile sale fizice sunt o combinație între cele ale strămoșilor foarte îndepărtați și ale indivizilor din speciile apărute mai târziu.

Acest lucru ar putea arăta faptul că rudele îndepărtate ale omului au părăsit Africa, ajungând până în Asia de Sud-Est, un lucru care nu era luat în considerare până acum.

Noul specimen din Peștera Callao (insula Luzon) este descris în publicația "Nature" și a trăit acum aproximativ 50.000 - 67.000 de ani.

Rămășițele găsite au fost identificate ca oasele mâinii, piciorului, o parte a femurului și dinții a cel puțin trei indivizi adulți.

"Homo luzonesis" posedă o serie de similarități cu indivizii umani mai recenți, însă unele trăsături îi leagă de australopitecine, primate hominoide de pe continentul african, de acum 2-4 milioane de ani.

Osele degetelor de la mâini și picioare sunt curbate, sugerând capacitatea de cățărare a speciei. Dacă se ajunge la concluzia că această specie a ajuns până în Asia de Sud-Est, se vor schimba ideile legate de care indivizi din arborele uman au părăsit prima dată Africa.

Foarte mult timp s-a crezut că "Homo erectus" a fost primul membru al liniei noastre directe care a plecat de pe continentul african, acum 1.9 milioane de ani.

timpul.md

0