1147

La fiecare cinci zile se nasc un milion de copii. Care va fi populația Pământului până în anul 2050

Populaţia lumii va ajunge la aproximativ 9,7 miliarde de oameni în 2050 şi va creşte în continuare la aproximativ 11 miliarde până la sfârşitul secolului. Un raport în acest sens a fost prezentat de secretarul general al ONU Antonio Guterres la cea de-a 52-a sesiune de fond a Comisiei ONU pentru Populaţie şi Dezvoltare.

„Populaţia lumii, estimată la 7,7 miliarde în 2019, continuă să crească, deşi la o rată descrescătoare. Se preconizează că va continua să crească ajungând la circa 9,7 miliarde în 2050 şi va creşte în continuare la aproximativ 11 miliarde până la sfârşitul secolului”, potrivit raportului ONU, scrie agerpres.ro.

„Creşterea continuă a populaţiei globale şi o creştere preconizată a prosperităţii vor exercita o presiune suplimentară asupra resurselor naturale şi ecosistemelor. Populaţia lumii devine din ce în ce mai mare, mai bătrână, mai mobilă şi mai concentrată spaţial decât înainte.”, se arată în raport.

În acest an este marcată cea de-a 25-a aniversare a realizării unui punct de reper în cooperarea globală – adoptarea Programului de acţiune al Conferinţei internaţionale privind populaţia şi dezvoltarea, la Cairo în Egipt, în 1994.

diez.md

0