1260

Drumarii continuă lucrările de curățare a drumurilor

Drumarii au continuat noaptea trecută lucrările de patrulare şi combaterea lunecușului, transmite MOLDPRES.

Șeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a menționat că, noaptea trecută, nu au căzut ninsori, însă pe unele trasee din țară se menține ghețușul.

„La curățarea drumurilor au intervenit 61 de autospeciale și 100 de muncitori. Drumarii au utilizat peste 367 de tone de material antiderapant. Circulaţia rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă. Sectoarele periculoase sunt monitorizate și după necesitate se intervine”, a spus Căpățină.

Potrivit primăriei capitalei, noaptea trecută, serviciile municipale au desfășurat lucrări de deszăpezire și lărgire a părții carosabile pe 22 de străzi. Regia Exdrupo a acționat cu patru autospeciale, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare, pentru a facilita intervenția.

În acest context, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat ca drumarii să execute asemenea lucrări prioritar pe străzile aglomerate și pe arterele unde circulă transportul public. Totodată, autoritățile municipale fac apel către conducătorii auto să nu-și lase mașinile pe marginea drumului, pentru ca serviciile municipale să poată interveni la curăţarea carosabilului.

De asemenea, 13 unități de tehnică specializată au evacuat zăpada de pe străzile Vasile Alecsandri şi Alexandr Puşkin. Utilajele Direcţiei Locativ-Comunale au fost antrenate şi la evacuarea zăpezii de pe trotuare, pe bd. Ștefan cel Mare. În total, au fost efectuate circa 60 de curse.

Drumarii au intervenit pe străzi și pentru a preveni formarea poleiului. 11 autospeciale ale Exdrupo au fost antrenate la împrăștierea materialului antiderapant. Pe parcursul nopții au fost presărate 270 de tone de antiderapant și 30 de tone de sare tehnică.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a specificat că, pe parcursul a 24 de ore, ofițerii de patrulare au activat în mod sporit pe întreg teritoriul țării. „Astfel, 54 de inspectori au acordat ajutor și suport drumarilor din municipiul Chișinău la deszăpezirea drumurilor. Alți 160 au fost implicați la menținerea și supravegherea circulației rutiere pe întreg teritoriul țării. În prezent, pe drumurile și traseele din țară se circulă fără dificultate”, a afirmat Golovco.

În următoarele zile, vremea se răcește ușor. Pe timp de noapte, termometrele vor indica până la -8 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra până la +4 grade Celsius, în sud. Pe întreg teritoriul țării va ninge.

/infomoldova.net

0