1694

A fost creată racheta cu combustibil infinit

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Florida Centrală şi specialiştii companiei Honeybee Robotics au elaborat un prototip al navei spațiale World Is Not Enough (WINE), care este în stare să extragă apa din asteroizi și comete și să o folosească drept combustibil pentru motorul reactiv cu aburi.

Teoretic, un astfel de dispozitiv este capabil să genereze infinit carburant, să zboare de pe un asteroid către alt asteroid, prelungindu-şi în acest mod durata de funcționare. Informația a fost dată publicității în comunicatul de presă al Phys.org. Cercetătorii au testat prototipul pe 31 decembrie 2018. Oamenii de știință au creat un fel de sol asemănător cu ceea ce se află pe suprafața obiectelor cosmice mici. WINE a extras cu succes apa, a făcut din ea combustibil de rachetă și a eliberat abur cu forță suficientă, pentru a propulsa de la suprafață.

Potrivit experților, tehnologia este aplicabilă studiului unor organisme celeste precum: Luna, Ceres, Europa (satelitul lui Jupiter), Titan (satelitul lui Saturn) și Pluton.

Nava spațială de dimensiuni mici, cât un cuptor cu microunde, poate folosi energia produsă cu ajutorul bateriilor solare dislocabile, pentru a transforma apa în abur. Cu toate acestea, este, de asemenea, preconizată utilizarea unui mic reactor nuclear, care extinde posibilitatea folosirii dispozitivului până la regiunile izolate ale Sistemului solar.

noi.md

0