955

350 milioane suplimentar pentru reabilitarea drumurilor în Moldova

350 milioane de lei vor fi alocate suplimentar din bugetul de stat 2018 pentru programul „Drumuri bune pentru Moldova”.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, decizia a fost adoptată la solicitarea autorităților publice locale, în cadrul şedinţei Consiliului fondului rutier, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip. Banii urmează să fie alocați de la bugetul de stat pentru anul curent în scopul efectuării de lucrări suplimentare de reparație a drumurilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, relatează Noi.md.  

După cum a menţionat premierul ţării, în cadrul vizitelor Guvernului în teritoriu, recepționăm tot mai multe solicitări privind construcția sau reabilitarea drumurilor. “Dezvoltarea infrastructurii este direct proporțională cu posibilitățile noastre financiare. E important să cheltuim banii eficient, iar investițiile în infrastructură sunt vitale. Vom continua programul „Drumuri bune” și în 2019”, a subliniat Pavel Filip. 

S-a menţionat că, în prezent, 90 la sută din lucrările prevăzute în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” au fost deja executate. Premierul a solicitat să fie verificată minuțios și calitatea lucrărilor. Potrivit responsabililor din domeniu, verificările sunt efectuate cu regularitate, iar calitatea lucrărilor corespunde normativelor.  

La ședință s-a decis, de asemenea, redistribuirea a 40 milioane din fondul rutier, neutilizate până acum, pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă. A fost aprobată și crearea unui grup de lucru care va elabora studiul de fezabilitate pentru construcția podului peste râul Nistrul în regiunea Cosăuți-Iampol. Acesta urmează să fie edificat în comun de Republica Moldova și Ucraina din fonduri europene.  

În cadrul ședinței, s-a mai decis alocarea de mijloace financiare suplimentare în anul viitor pentru sporirea securității pe trecerile de cale ferată și identificarea soluțiilor pentru excluderea diferenței dintre numărul de automobile înregistrate și cele care trec revizia tehnică.

noi.md

0