990

26 de ani de la tragicul accident în care și-au pierdut viața Ion și Doina Aldea-Teodorovici

Astăzi, 30 octombrie, se împlinesc 26 de ani de la moartea regretaților interpreți Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Aceștia au decedat în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, într-un tragic accident rutier în drum de la București spre Chișinău.

În memoria celor doi artiști, la Chișinău, vor fi organizate mai multe evenimente de comemorare. Rudele, prietenii, dar și admiratorii celor două inimi-gemene vor depune flori la mormântul lor din Cimitirul Central din capitală.

De asemenea, Partidul Liberal a anunțat că, în semn de omagiu pentru aceste două inimi gemene, două flăcări ale românismului şi libertăţii noastre, simboluri ale celor mai sacre aspirații ale românilor din stânga Prutului, conducerea formațiunii împreună cu deputații și membrii PL vor depune flori la mormântul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

Asociația UNIREA-ODIP a anunțat că, astăzi, va avea loc un recital de cântec patriotic la mormântul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici, iar cu începere la ora 17:30, la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, va avea loc un Marș în memoria lui Ion și Doina.

Amintim că tragicul accident rutier s-a produs la aproximativ ora două în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, la o distanță de circa 49 de km de București. Mașina a ieșit de pe carosabil și a intrat într-un copac de marginea drumului. Impactul cu arborele s-a produs în partea din spate a automobilului, unde pe bancheta din spate se aflau Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

Artistul a decedat pe loc, fiind strivit de fiare. Interpreta a murit în drum spre Spitalul de Urgență din București.

moldova.org

0