1229

Construcția apeductului Fălești va fi finalizată până la sfârșitul anului 2018

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a convocat ieri în ședință reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord, ai Consiliului raional Fălești și specialiștii ministerului, pentru a analiza și a identifica soluții cu referire la finalizarea construcției apeductului pentru orașul Fălești.

„Pe 7 septembrie Guvernul a decis să redistribuie unele alocații între programele aprobate ale Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Scopul este de a soluționa problemele ce țin de finalizarea construcției apeductului pentru orașul Fălești. Acest proiect este inclus în Documentul Unic de Program pentru anii 2017-2020. Vreau să identificăm soluții optime pentru a-l realiza eficient, iar fiecare să își îndeplinească atribuțiile și responsabilitățile”, a precizat ministrul Liviu Volconovici, în discuțiile cu participanții la ședință.

Potrivit reprezentanților subdiviziunii responsabile de politica de dezvoltare regională a ministerului, valoarea lucrărilor necesare pentru finalizarea proiectului este de circa 35,5 milioane de lei. Din suma totală au fost achitați circa 14,5 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar alte 21 de milioane de lei vor fi achitate până la finele anului curent.

„Până în prezent au fost montate conductele PE 100 de diametrul D=500, cu lungimea totală de 8.362 km și au fost montate noduri în 8 cămine existente. Obiectivul general al proiectului este de a asigura cu apă potabilă și sanitație populația din raionul Fălești și alte cinci localități din raioanele Glodeni si Ungheni. Soluționarea acestor probleme va contribui la dezvoltarea economică a Regiunii de Nord, va asigura protecția mediului și va îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor din regiune”, a menționat secretarul de stat, responsabil de domeniul dezvoltării regionale și rurale, Dorin Andros.

infomoldova.net

0