1032

Un pod a devenit pericol pentru moldovenii care circulă prin România

Pericol pentru şoferii moldoveni care circulă pe Centura Bucureşti. Podul din Bragadiru este în stare de degradare, iar potrivit autorităţilor, lucrările de reparaţie nu vor începe prea curând. Oamenii spun că se tem să mai circule în acea zonă, dar că nu au alternativă, scrie digi24.ro.

Podul traversează Centura Bucureşti în zona Bragadiru. Atât cei care circulă pe pod, dar şi pe dedesubt, spun că le este teamă ca nu cumva să se întâmple vreo tragedie, aşa cum s-a întâmplat în Italia, când prăbuşirea unui pod din Genova s-a soldat cu 43 de morţi. Reprezentanţii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere afirmă că urmează să se semneze un acord cadru pentru începerea reparaţiilor, însă reabilitarea propriu-zisă se va întâmpla în anii următori.

Trecătorii spun că sunt îngrijorați.

"Am văzut că e fisurată, crăpată. În general toate podurile şi pasarelele sunt fisurate, cine le-a mai renovat? Noi spunem că plătim atâtea taxe ca să circulăm în siguranţă, deşi n-avem niciodată garanţia că ne întoarcem acasă."

"Ar trebui să le blocăm toate drumurile să nu mai aibă pe unde să circule, să vedem atunci ce condiţii şi ce o să facă ei."

"Mi-e foarte frică, dar depinde de hoţii aştia, că fură tot şi nu pun mâna să facă."

"Urmează să se semneze un acord cadru, să intre în reparaţie în următorii patru ani, se vor repara mai multe poduri, nu doar această pasarelă. Dar ceea ce vedem noi acolo, acea degradare, e doar de suprafaţa”, spune Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

După tragedia din Italia, premierul Viorica Dăncilă anunţă, în deschiderea unei şedinţe de Guvern, că i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Şova, o evaluare completă asupra stării podurilor din România. Aceasta spunea că avem nevoie de o abordare preventivă în care să se pună accent pe siguranţa cetăţeanului, însă până în acest moment nu s-a întâmplat nimic.

publika.md

0