Ce mâncăm dimineața. Alimente permise și alimente interzise
Ce să mănânci dimineața este întrebarea pe care o au mulți dintre noi. Un mic dejun sănătos, dar și sățios este un obiectiv pe care ni-l propunem cu toții, însă poate nu suntem mereu atenți la fiecare aliment.
Cartofii sunt recomandați pentru că:
- amidonul din cartofi scade colesterolul.
Roșiile pot fi și ele consumate dimineața deoarece:
- îmbunătățesc digestia;
- consumate la micul dejun, roșiile accelerează metabolismul.
Ciocolata neagră
- ciocolata neagră conține antioxidanți care te mențin tânăr mai mult timp și care reduc riscul de boli de inimă.
Merele
- merele conțin pectină, care ajută la scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.
Nu este recomandat dimineața să consumi iaurt sau portocale.
Iaurt
- nu este indicat pe stomacul gol, deoarece crește aciditatea;
Portocale
- portocalele consumate pe stomacul gol pot irita stomacul și pot provoca gastrită.
Pentru prânz se pot consuma nuci, orez, carne sau banane
Nuci
- nucile scad riscul de tensiune arterială și păstrează inima sănătoasă
Orez
- orezul este bogat în carbohidrați
- îți dă energie pentru întreaga zi
Carne
- carnea este o sursă bogată de fier, reduce oboseala și vulnerabilitatea la boli
Banane
- întăresc sistemul imunitar
- îmbunătățesc aspectul pielii
Seara organismul tolerează mai bine iaurtul și nu foarte bine carnea, bananele, nucile, merele și roșiile, precum și cartofii.
Iaurt
- iaurtul ajută digestia
- potolește pofta de 'a ronțăi' ceva înainte de culcare
Carne
- carnea se digeră în 4-6 ore
- poate afecta sistemul digestiv
Banane
- bananele pot afecta în mod negativ digestia
Orezul
- dacă îl consumi la cină, orezul îngrașă
Nuci
- nucile sunt bogate în calorii și grăsimi și pot duce la creșteri în greutate
Mere
- pectina este greu de digerat seara
- merele cresc aciditatea stomacului
Roșii
- pectina și acidul oxalic pot determina balonare