1311

Programul de acordare a cetățeniei moldovenești prin investiții ar urma să fie lansat la Dubai

Lansarea oficială la nivel internațional a programului privind acordarea cetățeniei prin investiții va avea loc la începutul lunii noiembrie în orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite, unde va avea loc Forumul internațional în domeniul acordării cetățeniilor. Declarația a fost făcută de secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2, transmite IPN.

„Ținta de bază a acestui program este de a atrage potențiali investitori care sunt interesați să obțină cetățenia Republicii Moldova, în special cei interesați să-și desfășoare o activitate în țară. Al doilea obiectiv este atragerea investițiilor pe care le aduc aceste persoane. În plus, acest program va fi o platformă de a promova Republica Moldova ca țară pentru investiții”, a spus Vitalie Iurcu.

Expertul economic Roman Chircă a declarat că Republica Moldova va aplica cu întârziere un asemenea program. Potrivit lui, programul este implementat în multe țări. Roman Chircă susține că pentru implementarea programului urmează să fie îmbunătățit climatul economic din Repulica Moldova, politica fiscală ca să fie una atractivă. „Eu cred că acest program va fi aplicat, vom avea o creștere greu de estimat a investițiilor străine directe, însă asta nu scutește Guvernul de aplicarea politicilor de stimulare a creșterii economice, de îmbunătățire a climatului investițional”, a menționat Roman Chircă.

Anterior, mai mulți experți, dar și partidele din opoziție au criticat proiectul cu privire la acordarea cetățeniei prin investiții. Spre exemplu, cei de la PAS au declarat că această lege va transforma Moldova „într-un loc al crimelor financiare”. Iar deputații din Primul Parlament au declarat că legea este „inoportună” și „păguboasă”. Democrații au respins însă toate criticile.

agora.md

0