1049

Măsuri mai dure pentru șoferii de taxi care nu vor elibera bonuri de plată

Șoferii de taxi ar putea să fie obligați să dețină aparate de casă, iar pasagerii să achite călătoriile conform indicațiilor de pe contor. Mai mult decât atât, taximetriștii vor fi obligați să elibereze bonul de plată la sfârșitul fiecărei călătorii, în caz contrar, clientul ar putea fi în drept să refuze achitarea călătoriei.

Propunerile au fost făcute, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei ședințe la Ministerul Economiei și Infrastructurii, informează MOLDPRES.

Reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenției Naționale Transport Auto au abordat în cadrul ședinței cu membri ai Asociației Transportatorilor Auto în regim de Taxi subiecte, precum instituirea ordinii în transportul rutier de persoane în regim de taxi, achitarea călătoriei conform indicațiilor de pe contor, amendarea companiilor de taxi care activează ilegal.

Membri ai Asociației Transportatorilor Auto în regim de Taxi au propus să fie efectuat un audit al activităților companiilor fictive care prestează servicii de transport de pasageri, iar eliberarea extrasului din Registrul Operatorilor de Transport Rutier să fie efectuată doar după dotarea automobilului cu aparat de casă.

De asemenea, ei au propus să fie amendat Codul transporturilor, în sensul înăspririi regulilor de activitate. Și anume, în cazul nerespectării regulilor de exploatare a unităților de transport, să fie ridicate plăcuțele de înmatriculare, pentru prima încălcare – pentru 30 de zile, iar pentru cea de-a doua – 180 de zile.

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de taxi care prestează servicii în condițiile cadrului legal, sunt dotate cu aparate de taxare și plăcuțe de înmatriculare galbene, precum și să ceară bonuri de plată. Astfel, vor contribui direct la combaterea fenomenului de activitate ilicită în transportul auto de pasageri în regim de taxi, care afectează siguranța pasagerilor și sporește concurența neloială.

radiochisinau.md

0