1066

Cetăţenii să ia sub control calitatea reparaţiei drumurilor

Ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat mersul lucrărilor de reparație a drumurilor din localitatea Stepi-Soci, raionul Orhei, unde sunt reabilitate cinci artere adiacente drumului principal. Chiril Gaburici a apreciat că tronsoanele de drum sunt reparate mai devreme decât termenii stabiliți și a cerut antreprenorilor să execute lucrările de construcție calitativ, conform cerințelor înaintate, relatează serviciul de presă al MEI.

În discuțiile cu autoritățile publice locale și agenții economici, selectați pentru restaurarea drumurilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că prioritar este calitatea drumurilor. Chiril Gaburici a solicitat companiilor implicate să execute bine lucrările de reparație și construcție a drumurilor, indiferent dacă este vorba despre programul „Drumuri bune” sau alte proiecte. „Nu ne dorim ca aceste porțiuni de drum să fie reparate în fiecare an. Odată ce sunt reparate acum, să fie bune pentru o perioadă cât mai lungă de timp”, a reiterat Chiril Gaburici.

De asemenea, ministrul a îndemnat agenții economici și reprezentanții APL să conlucreze eficient și să comunice, astfel încât să identifice soluții pentru a depăși toate dificultățile care apar în timpul lucrărilor de reparație.

Pentru asigurarea calității, Chiril Gaburici a încurajat localnicii și autoritățile publice locale să sesizeze Ministerul, dar și Administrația de Stat a Drumurilor și Agenția pentru Supraveghere Tehnică dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor sau după darea în exploatare a acestora. „Dacă vor fi constatate neconformități, agenții economici vor fi obligați să reexecute lucrările de reparație din cont propriu”, a punctat ministrul.

Potrivit informațiilor prezentate de Administrația de Stat a Drumurilor, la Orhei, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, vor fi reabilitate 65 de drumuri locale, suma totală a investițiilor fiind de circa 74 de milioane de lei. Până în prezent, au fost reparate deja 17 tronsoane de drum, iar 13 sunt în lucru, precizează sursa citată.

cuvintul.md

0