1356

Cu câți bani îți poți procura un permis de conducere în Moldova

Businessul cu permisele de conducere continuă să înflorească în republica Moldova, deși în ultima perioadă mai mulți dintre cei care practică această ilegalitate au încăput pe mâinile oamenilor legii.

Un nou caz de trafic de influență a ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor anticorupție, anunță într-un comunicat de presă Serviciul relații Publice al Centrului Național anticorupție.

Potrivit acestei instituții, un bărbat a fost reținut și escortat la CNA pentru audieri. Acesta este bănuit că ar fi pretins și primit 800 de euro pentru organizarea eliberării unui permis de conducere.

Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi primit banii sub pretextul că poate influența membrii comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze carnetul de șofer pentru categoriile B și C.

În după-amiaza zilei de miercuri, ofițerii DGT Sud al CNA au recunoscut bărbatul în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii prevăzute la art. 326 Cod Penal — trafic de influență și l-au reținut pentru 72 de ore.

Reținere a avut loc în orașul Cantemir, în timp ce bănuitul înapoia denunțătorului actele de absolvire a școlii auto, fără a-i rezolva susținerea examenelor.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.
Urmărirea penală este condusă de Serviciul „Sud" al Procuraturii Anticorupție.

sputnik.md

0