1058

Opt camioane cu ajutoare umanitare din Marea Britanie au sosit în Republica Moldova

Opt camioane cu ajutoare umanitare din Marea Britanie au sosit în Republica Moldova. Ajutoarele umanitare sunt destinate copiilor de la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Phoenix” din orașul Râșcani și copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și au ajuns în țara noastră grație Asociației „Moldova-AID”, fondatorul căreia este Victoria Dunford, reprezentantă a diasporei noastre din Marea Britanie și a Asociației britanice CHUWA (Comunication Workers Union Humanitarian Aid).

Primele ajutoare umanitare s-au îndreptat către copiii de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Cei 513 elevi ai Liceului au rămas încântați de darurile primite, fapt pentru care au organizat și un program artistic deosebit pentru oaspeții din Marea Britanie.

La rândul său, Victoria Dunford a ținut să le mulțumească colegilor ei pentru colaborare și BRD-ului pentru susținere la realizarea acestei misiuni.

„Am format „Mad-AID” ca să ajutăm și ne reușește datorită donatorilor, instituțiilor publice care ne oferă suport. Este o muncă enormă”, a afirmat Victoria Dunford.

Reprezentata diasporei noastre din Marea Britanie, le-a spus copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv că totul e posibil în viață, subliniind că trebuie să viseze, să știe ce-și doresc și să muncească.

Asociația „Moldova-AID” a fost creată în parteneriat și cu suportul financiar al „MAD-Aid Limited” din Marea Britanie, având scopul de a distribui echipamente medicale, echipamente și tehnologii specializate de reabilitare, scaune cu rotile și ajutoare umanitare colectate în Marea Britanie.

În perioada 2013-2017, în țara noastră au fost aduse și distribuite zeci de camioane cu ajutoare umanitare la spitale, case de copii, cetățeni etc. Începând cu anul 2015, Asociația „Moldova-AID” colaborează cu Asociația britanică CHUWA. Membrii CHUWA sunt angajați ai Rețelelor de Comunicații ale Regatului Unit, care în timpul liber distribuie în toată Europa ajutoare umanitare cu mașinile puse la dispoziție de Royal Mail (Poșta Regală).

stirilocale.md

0